Faciliteiten

Ayapura heeft een uitgebreid gamma aan wellnessmogelijkheden.
Zo heb je naast de sauna zelf een stoombad met sterrenhemel, infraroodsauna, koude waterval, grote regendouche, verwarmd buitenzwembad, buitenwhirlpool, relaxruimte met gezellige haard, minibar, knus ontspanningshoekje in de open lucht, ...

Ons wellnesscenter is conform met de VLAREM II wetgeving.

Sauna

Een sauna combineert hoge temperaturen met een lage vochtigheidsgraad. Ontspannend én therapeutisch, want door ons zweetsysteem worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Men heeft een betere bloedcirculatie, conditie en meer weerstand tegen verkoudheden en kwaaltjes. U kan tijdens iedere saunabeurt tot 800 calorieën verliezen!

Infraroodcabine

Het gebruik van de infraroodcabine zorgt voor een verhoogde weerstand en bevordert de bloedcirculatie. Door het zweten worden allerlei afvalstoffen uit je lichaam verwijderd en cellulitis verminderd.
De warmtestraling verlicht ook spier- en gewrichtspijnen (verstuikingen, reuma en artritis), zowel als spanning, zwelling en stijfheid van de spieren.
Bij het gebruik van de IR cabine worden schadelijke stoffen sneller uit het lichaam verwijderd.

Door het gebruik van de infraroodsauna wordt in het lichaam veel warmte opgewekt en wordt de afweer tegen virussen en bacterieën gestimuleerd. De aanmaak van witte bloedlichaampjes wordt versterkt. Hierdoor treedt een verbetering op van de totale weerstand. Je immuunsysteem wordt hierdoor versterkt.

Stoombad

De werking van het stoombad is vergelijkbaar met die van de sauna.  De luchtvochtigheid is er een heel stuk hoger,  de temperatuur is lager (45°C).  Het stoombad heeft tot doel om de huid grondig te reinigen en heeft daarenboven een gezonde werking op de luchtwegen. Na het stoombad moet u even naar buiten wandelen om de longen goed af te koelen.

Koude waterval

Onder de koude waterval gaan, werkt kalmerend. Een korte koude douche werkt versterkend. Een koude douche is een goed middel tegen vermoeidheid. Ook ideaal bij wisselbaden bijvoorbeeld 1-3 minuten warm, 10-30 seconden koud. Wisselbaden zijn goed voor oa. : Rugklachten, energiegebrek, huidproblemen, darmproblemen, transpiratie en de bloeddoorstroming.

Zwembad

Zwemmen is een heerlijke bezigheid voor je lichaam en geest. Zwemmen houdt onder andere je spieren soepel, het bevordert de bloedcirculatie en verbetert de hart- en longcapaciteit. Het is ook goed voor je geest, tijdens het zwemmen denk je minder na, je kunt je geest leeg maken. De waterstroom masseert in éénrichting langs je lichaam waardoor dit een anticellulitis effect heeft. En daardoor wordt je bloedcirculatie gestimuleerd.

Whirlpool

Lekker wegzakken in een whirlpool is een weldaad. Het warme water en de bubbels verkwikken, masseren en ontspannen het lichaam zeer geleidelijk. Spieren komen tot rust, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de huid wordt geprikkeld.